Medeverdachte van moord 'kon weten dat Chakib meer ging krijgen dan een paar klappen'

De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft
© John van der Tol
DELFT - Het Openbaar Ministerie (OM) eist negen jaar cel tegen Otis R. voor het medeplegen van de moord op de 36-jarige Chakib 'Sjakie' Belhaddad in Delft. De 23-jarige Engelsman heeft zelf het slachtoffer weliswaar niet gestoken, maar was er wel bij toen medeverdachte Vincenzo S. dat deed.
Tegen S. eiste het OM dinsdag al 18 jaar cel, voor het toebrengen van de dodelijke steekwond. Justitie kondigde in die zitting aan dat Otis R. niet zou wegkomen met zijn excuus dat hij alleen had geholpen bij het intrappen van de slaapkamerdeur waarachter Chakib zich had verschanst.
'Vanaf het moment dat S. thuis een mes ging halen kon R. weten dat Chakib meer ging krijgen dan een paar klappen', aldus de officier van justitie. Dat Otis R. zelf niet heeft gestoken maakt hem niet minder schuldig. Het slachtoffer werd op 1 september vorig jaar neergestoken in een flat aan de De Colignystraat in Delft. Volgens justitie omdat S. boos op hem was. Chakib zou hem hebben 'geript', drugs hebben gestolen.

DNA op broek slachtoffer

S. ontkende dinsdag in alle toonaarden dat hij de dader is, maar Otis R. heeft verklaard van wel, en het technisch bewijs ondersteunt zijn verhaal. Zo zat er DNA van S. op de broek van het slachtoffer. Volgens het OM is dat daar gekomen toen S. Chakib neerstak. Het verhaal van S. dat dat er een dag eerder is opgekomen toen hij samen met het slachtoffer in een auto zat om hem cocaïne te verkopen, gelooft justitie niet.
Otis R. wordt, net als zijn medeverdachte, verder verdacht van het dealen van cocaïne en deelname aan een criminele organisatie. Ook daarvoor moet hij volgens justitie de cel in. De uitspraak tegen beide mannen is op 28 december.