Bevrijdingsfestival Zoetermeer is helemaal vol: 'Kom niet meer'

Het festivalterrein in Zoetermeer was vol, terwijl er nog veel mensen naar binnen wilden
© Omroep West
ZOETERMEER - Het terrein van het Bevrijdingsfestival op de Markt in Zoetermeer is vol. Het is in de loop van de avond zo druk geworden, dat het maximale aantal van 8500 bezoekers is bereikt. De organisatie liet rond 20.30 uur aan Omroep West weten dat de ingang is gesloten en riep mensen op niet meer te komen. Rond het festivalterrein stonden de hele avond nog massa's mensen die naar binnen wilden.
Er waren veel agenten, beveiligers en handhavers op de been, zag een verslaggever van Omroep West. Mensen werden gevraagd te vertrekken en zijn weggestuurd. Volgens de organisatie zouden er mogelijk nog 8000 mensen naar binnen willen.
Bezoekers Petra en Lindy baalden flink. Ze hadden zich verheugd om naar het festival te gaan, maar ze staan nu achter een dranghek. Ze zijn een beetje boos dat de organisatie het terrein niet groter heeft gemaakt. 'Iedereen wil na de coronatijd komen, daar konden ze vanuit gaan. Het terrein is nu veel kleiner.'
Ze bleven een uur wachten in de hoop dat ze toch nog een kans kregen binnen te komen. Later op de avond traden La Fuente en Snollebollekes nog op.