Van nieuwslezeres Radio West tot presentatrice Kunststof: Jellie Brouwer (59) overleden

Jellie Brouwer is deze zondag op 59-jarige leeftijd overleden
© ANP
DEN HAAG - Journaliste en presentatrice Jellie Brouwer is zondag 18 juni op 59-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De Haagse begon haar journalistieke loopbaan in de jaren tachtig bij het pas opgerichte Radio West en presenteerde de afgelopen 20 jaar het programma Kunststof op NPO Radio 1.
In februari van dit jaar stopte Brouwer met presenteren vanwege een vergevorderde en zeldzame vorm van kanker waar zij aan leed. In dat programma werden de afgelopen twee decennia talloze gasten uit de kunst-, cultuur- en mediawereld uitgebreid geïnterviewd. Brouwer werkte daarbij samen met Gijs Groenteman en Frénk van der Linden.
Brouwer studeerde eind jaren tachtig af aan de School van Journalistiek in Utrecht en solliciteerde vervolgens bij Radio West, toen nog gevestigd in Rijswijk. Brouwer begon als 'knipseldame', maar kreeg al snel de kans om haar talenten voor microfoon te laten zien als nieuwslezer. 'Ik had geen ervaring, ik had geen radio gedaan op de School van Journalistiek. Maar ik vond het wel heel leuk', zei ze twee jaar geleden in een interview met Omroep West.
Brouwer woonde in Scheveningen en laat een man en drie dochters achter.