Provinciale weg bijna drie maanden afgesloten vanwege aanleg rotondes

Het stuk N443 dat door de provincie wordt aangepakt
© Provincie Zuid-Holland
REGIO - De N443 tussen Noordwijkerhout en Sassenheim is vanaf maandag grotendeels afgesloten voor verkeer. Onder meer om twee rotondes aan te leggen. Ook de afritten van de N206, de afslag Noordwijkerhout/Sassenheim, zijn dicht.
Tijdens de werkzaamheden, die tot eind december duren, wordt een 'botrotonde' aangelegd, wat betekent dat er twee rotondes vlak naast elkaar komen te liggen. Ook wordt het huidige asfalt vervangen door een nieuwe laag geluid-reducerend asfalt
Die botrotonde wordt aangelegd op het punt waar de N443 onder de N206 doorgaat. Door zo'n rotonde kan het verkeer volgens de provincie Zuid-Holland beter doorrijden. Ook wordt de verkeersveiligheid voor fietsers erdoor verbeterd.

Deel weg wordt bebouwde kom

Tijdens de werkzaamheden wordt het fietspad verbreed en wordt een deel van de 's Gravendamseweg anders ingericht, zodat dat deel binnen de bebouwde kom valt. Dat maakt de weg veiliger, stelt de provincie.
De omleidingen in beeld | Illustratie: Provincie Zuid-Holland
Voor doorgaand verkeer zijn twee omleidingsroutes ingesteld. De eerste gaat via de N208, Stationsweg, Delftweg (Noordwijkerhout) en N206. De andere gaat via de N44, N444 en N206.
Hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de weg. Bewoners en bedrijven langs de N443 en de omliggende wegen zijn in deze periode minder goed bereikbaar, waarschuwt de provincie.
De buslijnen 90 en 57 rijden tijdens de werkzaamheden een andere route en stoppen niet bij de haltes N443, Gieterij en Maandagsewetering.