Man die hand kwijtraakte bij explosie overleden aan verwondingen

Het Team Explosieven Verkenning onderzoekt de auto waar het explosief afging
© Regio15
DEN HAAG - De 23-jarige Amsterdammer die donderdagochtend zwaargewond raakte bij een explosie in Den Haag, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.
De man werd rond 01.30 uur zwaargewond op de hoek van de Steijnlaan en de Engelenburgstraat gevonden, nadat kort daarvoor bij een woning aan de Steijnlaan een explosie plaatsvond. Het slachtoffer werd later in het ziekenhuis aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij deze explosie.
Het strafrechtelijk onderzoek naar deze 23-jarige verdachte stopt door zijn overlijden, zegt de politie. Er zit nog een 24-jarige man uit Amsterdam vast voor de explosie. 'Het onderzoek naar de tweede verdachte, die in de loop van donderdag werd aangehouden, en naar de toedracht gaat onverminderd door.'

Hand eraf door explosie

Een vrouw die in de buurt woont en het slachtoffer op straat heeft zien liggen, vertelde dat hij zijn hand kwijt was geraakt door de explosie. 'Ik heb hem hier zien liggen op de hoek, er was overal bloed', zei ze. De politie kan nog niks over de verwondingen van de man zeggen, of waar hij nu precies aan is overleden.
Ook andere mensen in de buurt werden opgeschrikt door de explosie. 'We hoorden een hele harde knal. Ik slaap aan de achterkant. Ik ben er heel erg van geschrokken', zei een andere vrouw. 'Toen we geschreeuw hoorden, wisten we dat het mis was.'