Slachtoffers vastgebonden tijdens overval, weten pas na drie uur te vluchten

Onder meer met een hond werd nog naar de verdachten gezocht
© Regio15
RIJSWIJK - Twee vrouwen zijn in de nacht van maandag op dinsdag vastgebonden toen ze werden overvallen. Dat gebeurde in een flatwoning aan de Ocarinalaan in Rijswijk. De slachtoffers werden rond 2.00 uur plotseling belaagd door twee mannen. Pas uren later wisten ze te vluchten.
Volgens de politie werden de vrouwen door de overvallers vastgebonden en werd het huis ondertussen doorzocht. Nadat de daders spullen hadden gevonden, sloegen ze op de vlucht. Waar naartoe, is voor de politie nog niet bekend.
De twee vrouwen wisten pas drie uur later uit de woning te komen en iemand op straat te waarschuwen. Ze werden door een vrouw naar het Esso tankstation aan het Oosteinde gebracht, waar de politie werd gebeld. Volgens de pompbediende spraken de vrouwen gebrekkig Nederlands, maar wisten ze desondanks duidelijk te maken wat er gebeurd was. De slachtoffers raakten niet gewond, maar zijn wel erg onder de indruk van wat er gebeurd is.

Nog op de vlucht

De politie zegt op zoek te zijn naar twee mannen. Eén van hen was donkergetint en droeg donkere kleding. De ander was lichtgetint, eveneens met donkere kleding. Beide mannen zijn tussen de 1,70 meter en 1,80 meter lang.