112-nieuws | Twee overvallers gezocht - Containerschip ramt kade

Foto ter illustratie
© ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 22 maart.

Twee overvallers gezocht

Een bedrijf aan de 's-Gravenzandseweg in Wateringen is vrijdag aan het begin van de avond overvallen. Volgens de politie gaat het om Stone Art House, een natuursteenleverancier. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.
Er wordt nog gezocht naar de overvallers. De politie heeft een signalement van hen verspreid:

Containerschip ramt kade

Een containerschip heeft ter hoogte van de hefbrug in Boskoop de kade geraakt. De politie werd gealarmeerd door een omstander, die veel rook zag bij het schip. 'De melder was bezorgd of het goed zou gaan met de bemanning en de schipper', schrijft de politie.
Het schip voer donderdagavond over de Gouwe richting de containerterminal in Alphen aan den Rijn. De politie is na de melding daarheen gereden om te kijken of het goed ging met de schipper en de mensen aan boord. Dat bleek het geval. 'De schade leek mee te vallen bij het schip en de kade.'
Voor agenten was het in ieder geval een bijzondere ervaring, want ze waren nog nooit op zo'n groot containerschip geweest. 'We kregen gelijk een mooie rondleiding op het schip.'

Twee mannen aangehouden voor ernstige mishandeling

De politie heeft donderdagavond twee mannen van 21 en 42 aangehouden in verband met een ernstige mishandeling op het Galilëiplein in Schoonhoven. Dat gebeurde donderdagavond rond 19.30 uur. De verdachten komen zelf ook uit Schoonhoven en worden nog gehoord.
Het slachtoffer, eveneens een man uit Schoonhoven, is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Wie iets gezien heeft, kan contact met hen opnemen via 0900 8844.

Scooterrijder bekneld na aanrijding

Op een rotonde aan de Industrieweg in Katwijk is donderdagochtend een scooterrijder bekneld geraakt onder een auto bij een aanrijding. De scooterrijder is daarbij lichtgewond geraakt. De scooterrijder is door de brandweer bevrijd en door het ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht.
Als gevolg van de aanrijding was het verkeer tijdelijk gestremd.

Flinke aanrijding tussen bestelbus en auto

Op de kruising van de Zonweg en de Melkwegstraat in Den Haag heeft donderdagavond een flinke aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en een personenauto. Beide voertuigen liepen daarbij flinke schade op.
Beide voertuigen liepen forse schade op
© Regio15
Bij de aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Eén van hen is meegenomen naar het ziekenhuis. De ander is door het ambulancepersoneel ter plekke behandeld. Als gevolg van het ongeluk was de weg tijdelijk afgesloten. Eén voertuig is meegenomen voor onderzoek.

Geparkeerde auto uitgebrand

Aan de Jacob Van Den Eyndestraat in Voorburg is in de nacht van donderdag op vrijdag een geparkeerde auto uitgebrand. Toen de brandweer begon met blussen stond de auto al volledig in vuur en vlam.
Hoe de brand is ontstaan is onbekend. De politie gaat uit van brandstichting.