Misdadiger na zes jaar gepakt door dna-match

Woningoverval aan De Harnasch in Pijnacker
© Regio15
PIJNACKER - Na zes jaar is er een derde verdachte aangehouden voor een woningoverval in Pijnacker. De man, een 25-jarige Amsterdammer, liep tegen de lamp door een dna-match. Hij heeft zich bij de politie gemeld en is aangehouden.
Een bewoonster van een woning aan De Harnasch was op 29 maart 2018 alleen thuis toen zij in haar woning werd overvallen door twee mannen. Eén van hen was verkleed als postbezorger en had bij de vrouw aangebeld.
Tijdens de overval werd de vrouw mishandeld waarna haar belagers haar gewond achterlieten en er met persoonlijke eigendommen vandoor gingen.

'Postbezorger' was spoorloos

Een buurtbewoner belde 112 met het kenteken van de vluchtauto. De wagen werd niet veel later gezien en stopgezet. Twee inzittenden, Amsterdammers van destijds 19 en 20 jaar oud, werden aangehouden. Een derde verdachte, de vermoedelijke nep-postbezorger, bleek te zijn gevlucht.
De twee aangehouden verdachten werden in 2019 veroordeeld tot celstraffen. Maar wie de 'postbezorger' was, bleef onduidelijk. Totdat hij in het voorjaar van 2023 werd aangehouden voor een ander feit en zijn dna moest afstaan. Dat bleek overeen te komen met het profiel dat was aangetroffen op de goederen uit de vluchtauto.

Man meldt zich

De man is door de recherche benaderd en kwam zich op dinsdag 16 april melden op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Het slachtoffer van de overval is geïnformeerd over de aanhouding. De Amsterdammer wordt op donderdag voorgeleid aan een rechter-commissaris.