112-nieuws | Vrouw opgelicht door man die zich voordoet als wijkagent - Dode gevonden in water

Foto ter illustratie
© ANP
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van dinsdag 30 april.

Vrouw opgelicht door man die zich voordoet als wijkagent

In Wateringen is dinsdagmiddag een vrouw opgelicht door een man die zich heeft voorgedaan als de wijkagent van Wateringen en Kwintsheul. Het slachtoffer werd eerst door iemand gebeld die zich voordeed als een medewerker van de fraudehelpdesk van haar bank. Deze persoon vertelde haar dat er twee inbrekers waren opgepakt in de Fruitlaan en dat zij een adressenlijst bij zich hadden met het adres van de vrouw erop.
De vrouw werd daarna volgens de 'fraudehelpdeskmedewerker' doorverbonden met wijkagent Ivan van Mulken zodat ze telefonisch aangifte kon doen. Het slachtoffer kreeg een man aan de lijn die zich voordeed als de wijkagent, maar dat niet was. De 'wijkagent' vroeg haar onder andere of ze haar telefoon, bankpas en bankpasscanner kon klaarleggen. Deze spullen werden later opgehaald en weer teruggebracht door een oplichter.
'De oplichter heeft dus goed gezien wie de wijkagent van Wateringen is en benoemt dit ook alleen maar om vertrouwen te winnen', schrijft het politieteam van het Westland op Facebook. 'De politie of bank komen nooit spullen ophalen, ook geen spullen die waardevol zijn', benadrukt de politie. Wat er precies is gestolen van de vrouw is niet bekend.

Dode gevonden in water, politie doet onderzoek

In het water langs de Huis te Landelaan in Rijswijk is dinsdag een dode aangetroffen. De politie doet onderzoek. Het lichaam werd in het water van De Put gevonden, waar ook een natuurzwembad gevestigd is.