Dirk Kuijt promoveert met Beerschot naar hoogste niveau België

Dirk Kuijt heeft promotie veiliggesteld met Beerschot
© Soccrates Images
KATWIJK - Dirk Kuijt heeft met Beerschot promotie naar de Jupiler Pro League veiliggesteld. De Katwijkse hoofdtrainer heeft daarmee de doelstelling - promoveren naar het hoogste niveau van België - twee speelrondes voor het einde behaald en lijkt op weg naar het kampioenschap in de Challenger Pro League, het tweede niveau van België.
Op bezoek bij KV Oostende heeft Beerschot met 1-2 gewonnen, wat betekent dat de Belgische ploeg na twee jaar weer terug zal keren op het hoogste niveau van België. De doelstelling van Beerschot en Kuijt is daarmee twee speelrondes voor het einde behaald.
Kuijt stapte na de winterstop met assistent Dirk Heesen in bij Beerschot als opvolger van de Oostenrijkse Andreas Wieland. Van de twaalf wedstrijden die de voormalig trainer van ADO Den Haag er aan het roer stond, werden er slechts twee verloren. De doelstelling - promotie naar de Jupiler Pro League - is daarmee nauwelijks in gevaar gekomen.

Kampioenschap

Niet alleen promotie is zondagmiddag afgedwongen, Beerschot heeft ook een grote stap gezet richting het kampioenschap in de Challenger Pro League. De koploper heeft een voorsprong van vijf punten op Dender, de nummer twee van de competitie. Kuijt kan dat kampioenschap volgende week op bezoek bij SK Beveren - SK Beveren is in handen van dezelfde eigenaar als ADO Den Haag, de club waar Kuijt nog voor de winterstop werd ontslagen - in de wacht slepen.
Gemakkelijk ging het zondagmiddag niet tegen KV Oostende. De ploeg van Dirk Kuijt kwam al snel op voorsprong, maar Beerschot gaf in de blessuretijd nog bijna de 2-2 weg. Maar dat doelpunt werd afgekeurd.