Schalk en Veerman helpen ADO in pover oefenduel langs amateurs Katwijk

Schalk scoorde twee keer tegen Katwijk
© Angelo Blankespoor
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Katwijk met 3-2 gewonnen. In een pover duel kwam de ploeg van Darije Kalezic twee keer op achterstand, maar via doelpunten van Alex Schalk (twee goals) en Henk Veerman stapte het toch als winnaar van het veld.
Het duel gebruikte Kalezic om meerdere systemen te oefenen in aanloop naar de nacompetitie, die voor ADO half mei op het programma staat. Zo startte de Haagse club tegen de amateurs van Katwijk in het vertrouwde 4-3-3, met Van Mieghem, Veerman en Joël Ideho voorop. Na een half uur wisselde Kalezic van tactiek en voetbalde het de rest van de wedstrijd in een 5-3-2-formatie, waarin Ideho grotendeels al wingback speelde.
ADO Den Haag neemt het aankomende maandag in Utrecht op tegen Jong FC Utrecht. De aftrap is om 20.00 uur. In dezelfde week wacht op vrijdag een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Op 10 mei is Jong PSV de laatste tegenstander in de competitie. Enkele dagen later start de nacompetitie.

Opstelling ADO Den Haag

Coremans (’46. Nikiema), Asante (’46. Siereveld), Esajas (’46. Klas), Waem (’46. Heesen / ’76. Vlak), Koudossou, De Bruin (’62. Vigen), Sellouki, Schalk (’62. Van der Sande), Van Mieghem (’62. Van Wolfgang), Veerman (’62. Houwaart), Ideho (’76. Absalem)
Afwezig: Derijck, Van Hintum, Surmeli, Granli, Werker, Wentges, Struijck, Marsman, Che

Scoreverloop

  • 0-1: Daryl van Mieghem ('6, eigen doelpunt)
  • 1-1: Alex Schalk ('33)
  • 1-2: Matthijs Hardijk ('42)
  • 2-2: Alex Schalk ('48)
  • 3-2: Henk Veerman ('61)