Jarenlange celstraffen voor moord op Chakib

De politie doet onderzoek in de De Colignystraat in Delft
© John van der Tol
DELFT - De 24-jarige drugsdealer Vincenzo S. heeft een gevangenisstraf van zestien jaar gekregen voor de moord op Chakib 'Sjakie' Belhaddad. Zijn handlanger Otis R. kreeg een celstraf van acht jaar opgelegd voor zijn rol in de dood van de 36-jarige man uit Delft.
Chakib overlijdt in september 2020 in een woning aan de De Colignystraat in Delft. Een paar weken later worden S. en de 23-jarige R. opgepakt. De jongste van de twee verdachten doet zijn verhaal. Ze zijn samen naar het huis van het slachtoffer gereden, waarna S. de man uit Delft neer heeft gestoken uit wraak voor eerdere ripdealtjes door Chakib.
S. ontkent alle beschuldigingen, ondanks de belastende verklaring van zijn kompaan en de grote hoeveelheid bewijs. Dit tot grote frustratie van de nabestaanden van de overleden Chakib. Een van hen gooit na de zitting een stoel naar de verdachte. 'Hoe lang je ook moet zitten, ik maak je af!'

Rechter gelooft verhaal niet

De rechter gelooft ook niets van het verhaal van S. Volgens de rechtbank is er meer dan voldoende bewijs dat de man Chakib heeft vermoord. De man is terug naar huis gegaan om een keukenmes te halen, waardoor is sprake is van voorbedachte rade. De rechter legt S. hiervoor een celstraf van zestien jaar op, twee jaar minder dan het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden heeft geëist.
Ook handlanger R. krijft een forse straf voor zijn rol in de moord. De medeverdachte heeft bekend de deur ingetrapt te hebben, maar niet te hebben geweten dat S. Chakib zou willen vermoorden. Dit verhaal gelooft de rechter ook niet. Dat S. een keukenmes meeneemt moet voor R. een signaal zijn dat het om meer dan het geven van een pak slaag gaat. Daarom krijgt R. een celstraf van acht jaar, een jaar minder dan het OM heeft geëist.