Onkruid in drive-thru: fastfoodketen staat al vier jaar leeg

Een verdwaalde verhuisdoos en stof op de banken
© Omroep West
DEN HOORN - Terwijl de buren bij McDonald's, De Beren en KFC volop frituren, grillen en braden, is het filiaal van Happy Italy welgeteld vier jaren afgesloten van de buitenwereld. Al sinds de oplevering van de vestiging in 2020 moeten de eerste pizza's en porties pasta er nog worden uitgeserveerd. Waar is het wachten op?
Een grote reclamezuil langs de A4 tussen Rijswijk en Delft laat er geen twijfel over bestaan. Op foodpark 't Harnasch in Den Hoorn vind je paviljoens van McDonald's, De Beren, Kentucky Fried Chicken én Happy Italy. Maar wie trekt heeft in de Italiaan, komt voor een dichte deur te staan.
Het restaurant is afgeplakt met folie, de voordeur zit op slot en het meubilair binnen is bedekt met een serieuze laag stof. Ook de drive-thru naast de zaak biedt geen soelaas. Er staat een rood-wit paaltje in het wegdek en onkruid tiert er welig. Hoe zit dat?
De zaak lijkt klaar voor gebruik, maar is al jaren dicht:
Navraag leert dat het huurcontract van de fastfoodketen vorig jaar is opgezegd. 'In goed overleg met de verhuurder', is de schriftelijke verklaring vanuit Restaurant Company Europe. Dat is het moederbedrijf van merken als Loetje, Beers & Barrels en dus ook Happy Italy.
Aan het verscheuren van het huurcontract ging een 'clinch' tussen de oprichter van Happy Italy en een investeringsmaatschappij vooraf. 'Daardoor is een andere kijk ontstaan op de bedrijfsvoering van het Happy Italy-concept', verklaart vastgoedondernemer Marijn van Twist, tevens verhuurder van het etablissement.
De zaak is een vreemde eend in de bijt tussen de eerder geopende restaurants op de verzorgingsplaats:
Volgens hem zit de kracht in het foodpark bij Den Hoorn in de keukens van de vier paviljoens, die elkaar versterken. Weliswaar is de stekker uit de samenwerking met Happy Italy getrokken, maar dit betekent niet dat de zaak leeg blijft staan.
Integendeel, komende zomer komt er een nieuw restaurant in het paviljoen. Welke partij dat is, houdt de vastgoedbeheerder nog even geheim. 'Het is een partij met mediterrane keuken en heeft meerdere filialen in Nederland.' Wie het weet, mag het zeggen...