Wilde achtervolging door woonwijk: agenten en omstanders moeten wegspringen

Foto ter illustratie
© ANP
DEN HAAG - Een ogenschijnlijk onschuldige verkeerscontrole is woensdagmiddag ontaard in een wilde achtervolging door Den Haag Zuidwest. Daarbij werd een politieauto geramd en werd er op twee agenten ingereden. Ook moesten omstanders wegspringen toen de auto over een fietspad reed.
Het is 16.15 uur als politieagenten reden zien om een auto langs de kant te zetten en de bestuurder te controleren. Als twee agenten de auto naderen, komt de auto -met twee inzittenden- in beweging.
De auto rijdt in op twee agenten, maar zij blijven ongedeerd. Wel wordt de politieauto door de verdachten geramd. Er volgt een achtervolging door verschillende straten in Den Haag Zuidwest.

Auto racet over het fietspad

De dollemansrit voert onder meer over de Beresteinlaan en de Middenstede, waar de verdachten over het fietspad rijden. Omstanders weten net op tijd weg te springen. De achtervolging gaat ook over de Gaardes en de Vrederustlaan. Op de Middenstede worden de verdachten, twee mannen van 28 en 33 jaar uit Den Haag, ingerekend.
Wie getuige is geweest van de achtervolging of zelfs opzij heeft moeten springen, kan contact opnemen met de politie. Specifiek wordt gevraagd naar omstanders die foto- of videobeelden van de dollemansrit hebben gemaakt of bezitten.