Snelweg opnieuw heel weekend afgesloten, nog meer belangrijke wegen dicht

© ANP
REGIO - Wie dit weekend in of rond Delft moet zijn, kan opnieuw geen gebruik maken van de A13. Het stuk snelweg tussen knooppunt Ypenburg en afslag Delft-Zuid (10) wordt - net als vorige week - afgesloten voor groot onderhoud. Alleen de rijstroken richting Rotterdam zijn dicht.
Weggebruikers kunnen van vrijdagavond 22.00 tot maandagochtend 5.00 uur geen gebruik maken van de snelweg. Er wordt onderhoud aan het asfalt gepleegd en de vangrails worden opgeknapt. Het gaat om het tracé tussen knooppunt Ypenburg bij Den Haag en afslag Delft-Zuid (onder andere de Kruithuisweg).
Al het verkeer kan omrijden over de A4 langs Den Haag en de A20 bij Rotterdam. Ook de N470 (Kruithuisweg) geldt als omleidingsroute. Houd rekening met een half uur extra reistijd.

Omrijden in het Westland

Verderop in het Westland gaat ook een drukke en belangrijke weg dicht: de Woudseweg tussen De Lier en Den Hoorn. Van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 7.00 uur is de N223 dicht in de richting van de A4. Er wordt dit weekend gewerkt aan kabels en leidingen.
Het fietspad langs de provinciale weg blijft open, net als de rijrichting voor auto- en vrachtverkeer vanaf de snelweg richting De Lier. Vanaf de rotonde bij de Noord Lierweg tot de nieuwe rotonde bij de Molenlaan is de Woudseweg afgesloten.Omrijden kan over de Oostelijke Randweg, Kanaalweg en de N222 (De Westlandroute).
N223 tussen De Lier en 't Woudt
© Omroep West
Nog even terug naar de A13, want er volgen nóg twee weekendafsluitingen van de snelweg, maar dan verderop. In de weekenden van 27 april en 4 mei is het traject tussen afslag Delft-Zuid (10) en knooppunt Kleinpolderplein bij Rotterdam afgegrendeld.