Auto's knallen op elkaar op A4, meer dan uur vertraging door files

De auto is tegen de vangrail tot stilstand gekomen
© District8
REGIO - Op de A4 bij Rijswijk zijn vrijdagmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. Daardoor zijn er twee rijstroken richting Amsterdam afgesloten. Rond 14.45 uur staat er acht kilometer file, die ruim een uur extra reistijd geeft. Al vanaf knooppunt Kethelplein bij Rotterdam moet je aansluiten in de file. Bij Roelofarendsveen is eveneens een ongeluk gebeurd, waardoor twee rijstroken zijn afgesloten. Ook daar heb je te maken met meer dan een uur extra reistijd.
Het ging vrijdagmiddag rond 13.45 uur mis op de snelweg, ter hoogte van afslag Rijswijk (11). Op foto's is te zien dat zeker twee auto's op elkaar zijn gebotst. Een van de voertuigen kwam tegen de vangrail tot stilstand.
Twee van de drie rijstroken richting Amsterdam zijn afgesloten. De afslag naar Rijswijk is wel open, net als de derde rijbaan van de A4. Door het ongeluk is het ook extra druk op de Wippolderlaan (N211), en stond je om 15.00 uur zeker drie kwartier in de file. Het is nog niet duidelijk wanneer de snelweg wordt vrijgegeven.

Tweede ongeluk op A4

Even later ging het mis bij Roelofarendsveen, richting Den Haag. Ook daar gebeurde een ongeluk en zijn twee rijstroken afgesloten. Al vanaf Hoofddorp kom je in een tien kilometer lange file terecht, die om 15.05 uur meer dan een uur vertraging opleverde.