112-nieuws | Overvallers dringen woning binnen - Demonstranten XR weer vrijgelaten

De draad is over het fietspad gespannen
© Instagram wijkagenten_naaldwijk
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van vrijdag 12 april.

Demonstranten XR vrij na actie waarbij beveiligers gewond raakten

De zestien demonstranten van Extinction Rebellion (XR) die donderdagmiddag werden aangehouden bij een congres van Energie Beheer Nederland (EBN) in Den Haag zijn vrijdagmiddag weer vrijgelaten. Dat meldt de politie. Bij de actie raakten twee beveiligers gewond. Hoe het met hen gaat, is niet duidelijk.
De actievoerders worden verdacht van openlijke geweldpleging en huisvredebreuk. Ze blijven verdachten in de zaak en hun dossiers zijn naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd, zegt een woordvoerster van de politie. XR ziet mogelijke vervolgstappen 'met vertrouwen tegemoet'.

Politie zoekt meerdere verdachten van woningoverval

In de Van Kinsbergenstraat in Den Haag is donderdagavond een woning overvallen. Volgens een woordvoerder van de politie wordt er op momenteel nog gezocht naar meerdere verdachten. Meer wil de politie niet kwijt over de zaak.
Het is niet duidelijk of er iets buit is gemaakt en of er gewonden zijn gevallen bij de overval.

Draad over fietspad gespannen, politie vindt daders

Je zal het maar niet zien in het donker: over het fietspad bij Sportpark de Hoge Bomen was vorige week zaterdag een dik, donker nylon draad gespannen. De politie heeft dankzij getuigenverklaringen een groep jongeren op het spoor gekomen. Er zijn gesprekken met de ouders geweest en gepaste maatregelen getroffen, meldt de politie nu. Wat dat precies inhoudt is niet duidelijk.
In het donker is de draad lastig te zien
© Instagram wijkagenten_naaldwijk
De wijkagenten van het Westlandse dorp zeiden vorige week op Instagram dat het bijna niet te zien was in het donker. Wie het draad niet zou zien had een flinke val kunnen maken. 'Dan heb je toch ook weinig verstand, als je zoiets ophangt om anderen zeer te doen', luidt een van de reacties onder het bericht.

Vermiste man na twee weken dood aangetroffen door kanoërs

Het lichaam dat donderdagavond werd gevonden in de Vadedoplas bij Leiderdorp, is van de 38-jarige Leiderdorper die al ruim twee weken werd vermist. Dat bevestigt de politie vrijdagochtend.