Schoenendieven lopen tegen de lamp: eigenaar gestolen schoenen komt ze tegen

De gestolen en later teruggevonden schoenen
© Politie Rijswijk
RIJSWIJK - Twee schoenendieven zijn afgelopen week op een bijzondere manier tegen de lamp gelopen. Ze zijn door de politie in Rijswijk aangehouden met een tas vol gestolen schoenen. De twee kwamen er niet ver mee, omdat de eigenaar van een paar stappers hen zag zitten, met zijn schoenen aan.
De inwoner van Rijswijk had zijn schoenen in het portiek bij zijn woning neergezet, net als een tasje met laarzen erin. 'Toen hij enkele uren later de hond wilde gaan uitlaten zag hij dat zowel de laarzen als zijn schoenen verdwenen waren. De Rijswijker trok een ander paar schoenen aan en liep met zijn hond naar buiten', begint de politie het verhaal.
'Een stukje verderop in de wijk zag hij twee mannen op een bankje zitten. Tot zijn grote verbazing droeg één van de mannen de zojuist weggenomen schoenen.' Er stond ook een tasje bij de mannen, dat vol zat met andere schoenen.

Confronteren met de diefstal

De Rijswijker ging op de dieven af om hen te confronteren met de diefstal. Toen die de benen namen, belde de man 112. Agenten vonden de twee mannen even later verderop in de buurt en hielden ze aan. Naast de gestolen schoenen bleken ze ook inbrekersgereedschap bij zich te hebben.