Minder plek in parkeergarage voor omwonenden, bezoekers binnenstad krijgen voorrang

Foto ter illustratie
© ANP
DELFT - Bewoners van de Olofsbuurt-Westerkwartier in het centrum van Delft zijn niet blij met de gemeente. Die heeft besloten om het aantal parkeervergunningen voor de buurt te beperken.
Het gaat om de Prinsenhofgarage. Omroep Delft meldt dat de gemeente aanvankelijk van plan was om 150 plekken voor omwonenden te reserveren, maar komt daar nu op terug. Het gaat nu nog om honderd parkeerplekken.
Als reden wordt opgevoerd 'het verder autoluw maken van dit deel van de binnenstad'. De Prinsenhofgarage heeft primair als doel dat bezoekers van Delft hun auto mogen parkeren, pas daarna zijn inwoners van Delft aan de beurt.
De Prinsenhofgarage in Delft
© Omroep Delft
'Als na de uitbreiding van het autoluwe gebied blijkt dat er voldoende plek in de garage is, kunnen we het aantal bewonersabonnementen weer verhogen', schrijft de gemeente.

Ingezonden brief

De belangenvereniging van de wijk is juist groot voorstander van bewonersvergunningen in de parkeergarage. Dat benadrukt de vereniging nogmaals in een brief naar de wethouder.
Door te parkeren in de Prinsenhofgarage kan de smalle en 'gevaarlijke' Eliza Dorusstraat autovrij gemaakt worden, maar is er ook ruimte om de buurt te vergroenen. Dat moet zogeheten hittestress de kop in drukken.