112-nieuws | Vrachtwagen volledig uitgebrand - Raam beschadigd na explosie

De vrachtwagen stond volledig in brand
© Regio15
REGIO - Dagelijks gebeuren er meerdere ongelukken of breken er branden uit. In dit artikel houden we je op de hoogte van het laatste 112-nieuws van donderdag 18 april.

Raam beschadigd na explosie

Een raam van een hoekhuis aan de Kurt Weillstraat in Delft is donderdagmiddag bij een explosie beschadigd geraakt. Voor de ontploffing zouden er twee jonge mannen door straat hebben gelopen. Ze zouden iets weggegooid hebben dat bij het huis tot ontplofte. Mogelijk was het vuurwerk dat gegooid is.
De politie doet onderzoek. Niemand raakte bij de explosie gewond. heeft een Plaats Delict (PD) gemaakt voor de woning. Agenten hebben kort in de straat een buurtonderzoek gedaan.

Drie aanhoudingen na melding van vuurwapen

De politie heeft woensdagavond drie personen aangehouden op de Houtmansgracht en de Conventstraat in Gouda. Volgens een woordvoerder van de politie kregen agenten 's avonds een melding dat er bij het trappenhuis van de Nieuwe Markt Passage iemand met een vuurwapen was gezien in het gezelschap van nog twee andere personen. Bij aankomst zagen de agenten de drie verdachten wegrennen.
Na een korte achtervolging konden twee van de verdachten aangehouden worden op de Houtmansgracht. Dat gebeurde met getrokken wapens. De derde verdachte werd aangehouden in een parkeergarage aan de Conventstraat. Bij de verdachten werd geen vuurwapen aangetroffen. Het gaat om twee Gouwenaars van 18 en 17 en een Rotterdammer van 15 jaar oud.

Vrachtwagen volledig uitgebrand

Op de Lange Kleiweg in Rijswijk is in de nacht van woensdag op donderdag een geparkeerde vrachtwagen volledig afgebrand. Dat gebeurde rond 3.00 uur.
Bij aankomst van de hulpdiensten stond de cabine van de vrachtwagen al volledig in brand. Daarbij kwam veel rook vrij.
De brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig is uitgebrand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak is nog niks bekend.

Brand in nagelstudio

In een nagelstudio aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag is donderdag rond 15.30 uur brand uitgebroken. Uit het pand slaan vlammen en zwarte rook komt naar buiten.

Automobilist naar ziekenhuis na botsing met tram

Een automobilist is donderdag hard in botsing gekomen met een tram. De bestuurder van de auto raakte gewond en het voertuig is zwaar beschadigd. Ook de tram liep schade op.

Losgeslagen brandalarm tramtunnel houdt wijk wakker

Een zware nacht voor omwonenden van de kruising van het Oosteinde en de Cornelis Voorhoevelaan in Voorburg. Daar ging vanaf ongeveer 1.00 uur 's nachts het brandalarm van de tramtunnel af. Dat schalde luid door de wijde omgeving en heeft daarmee veel bewoners wakker gehouden. Pas vijf kwartier later hield het alarm er weer mee op. Hoe het precies kon dat het alarm zo lang afging, is niet bekend.
Losgeslagen brandalarm tramtunnel houdt wijk wakker

Losgeraakte vrachtwagentrailer blokkeert trambaan

Op de Visseringlaan in Rijswijk is woensdagavond laat een vrachtwagen zijn trailer verloren. Volgens de verhuurder van de vrachtwagen werd hij 's nachts opgebeld door de klant. 'Hij vertelde dat hij was weggereden en dat de trailer er opeens af was geschoten. De berger heeft een foto gemaakt van de koppeling. Iemand zou die hebben losgetrokken', legt hij uit.
De trailer kwam vervolgs overdwars op de trambaan te staan, en blokkeerde zo het tramverkeer in beide richtingen. Een bergingsbedrijf heeft de trailer weer van de baan gehaald, waardoor de trams weer konden rijden. Wel raakte een deel van het hekwek op de trambaan beschadigd.
Volgens de verhuurder is de koppeling losgetrokken, maar kan dat niet zomaar door iedereen worden gedaan. 'Daar moet je wel echt verstand van hebben', legt hij uit. Waarom iemand dat zou doen, durft hij niet naar te gissen.