Loeiend alarm houdt wijk 's nachts wakker

Het alarm was in de wijde omgeving te horen
© Regio15
VOORBURG - Het was een zware nacht voor omwonenden van een tramtunnel in Voorburg. Daar ging vanaf ongeveer 1.00 uur 's nachts het brandalarm van de tunnel af. Bewoners lagen lange tijd wakker door de sirene.
Luister hier naar hoe het brandalarm afging:
Losgeslagen brandalarm tramtunnel houdt wijk wakker
Waarom het alarm woensdag- op donderdagnacht precies afging is nog onbekend, maar vanaf een uur of 1.00 werd de nachtrust van bewoners ruw verstoord met loeiende sirenes en zowel Nederlands- als Engelstalige evacuatie-instructies.
De tramtunnel ligt bij de kruising van het Oosteinde en de Cornelis Voorhoevelaan in Voorburg. Het geluid van het alarm was tot in de wijde omgeving te horen. Pas vijf kwartier later hield het alarm er weer mee op.

Drie kilometer verderop te horen

Een man die in de omgeving van Mariahoeve woont stond net op het punt om te gaan slapen toen het alarm opeens afging.
Uit nieuwsgierigheid is hij een kijkje komen nemen, vertelt hij tegen een fotograaf van 112-platform Regio15. 'Ik woon drie kilometer verderop en kon het horen terwijl ik binnen zat. Ik kon bijna verstaan wat ze zeiden.'

Niet op afstand uit te schakelen

Volgens een woordvoerder van HTM is nog niet bekend waarom het alarm precies is afgegaan. 'Er was in ieder geval geen sprake van een incident of iets dergelijks.'
Omdat het alarm niet op afstand uit te schakelen is, moest er een monteur van het installatiebedrijf achter het alarm ter plaatse komen om dat te doen. 'Het is natuurlijk heel vervelend voor de omwonenden geweest', zegt de woordvoerder.