Brandweer redt kinderen bij brand: 'Stonden op eerste verdieping voor het raam'

De brand begon in een scootmobiel die naast de woning stond
© Regio15
DEN HAAG - De brandweer heeft twee kinderen en twee volwassenen uit een woning gered die vol stond met rook. Die rook kwam doordat een scootmobiel in brand was gevlogen en oversloeg op het huis. Brandweerlieden zagen door het raam dat er boven nog kinderen waren, waarna de reddingsactie werd ingezet.
De brand brak donderdagavond rond 22.15 uur uit in de Jacob Jordaenstraat in Den Haag. De woning maakt deel uit van een appartementencomplex.
Voor het gebouw stond een scootmobiel in brand. De vlammen sloegen over naar het huis. De brandweer zag op de eerste verdieping achter het raam nog kinderen binnen.

Naar het ziekenhuis

De twee kinderen en twee volwassenen konden uiteindelijk uit de woning worden gered. Ze zijn allemaal nagekeken in de ambulance. Twee kinderen en één volwassene zijn vervolgens naar het ziekenhuis gebracht vanwege het inademen van rook.
Bewoners van zeven andere woningen moesten ook hun huis uit vanwege de brand. Uiteindelijk werd de brand snel geblust. De voorgevel van het pand en meerdere balkons zijn zwartgeblakerd. Ook de portiekdeur liep forse schade op.