Kleurrijke praalwagens en regenponcho's: bloemencorso zette bloemetjes buiten

Dit is de mooiste wagen volgens de jury
© Omroep West
REGIO - Een 42 kilometer lange praalstoet vol bolbloemen trok zaterdag door de regio. Tientallen versierde wagens reden van Noordwijk, dwars door de Bollenstreek, naar Haarlem.
In Voorhout is zaterdag bekendgemaakt dat 'Olifantenfestival' van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken dit jaar de mooiste praalwagen heeft. De praalwagens hebben net hun tocht door onze regio afgelegd en sluiten het bloemencorso zaterdagavond af in Haarlem.
In Lisse brak de zon een klein beetje door het grijze wolkendek. Toeschouwers langs de weg waren razend enthousiast. De deelnemers van het corso hebben er zaterdagmiddag al een lange dag op zitten, maar dat was niet af te lezen van hun gezichten.
Bekijk hier de beelden van het bloemencorso in Lisse:

Nat pak in Sassenheim

De wagens vol bloemen trokken vanmiddag door Sassenheim, waar het flink regende. Ook het kindercorso paradeerde trots door de binnenstad. Tientallen kleintjes hadden een boeket op hun stuur of bagagedrager gehangen.
Twee dames zaten op hun rollator te genieten van al het moois dat langsrijdt. Pauline Gerritsen en Ria de Vreugd uit Sassenheim komen al van kleins af aan naar het corso, weer of geen weer. Vroeger in hun jeugd kwam het corso overigens twee keer op de corsodag door het dorp. Toen deden er minder dorpen mee aan het evenement, dat toen nog liep van Sassenheim naar Heemstede.
Bekijk hier de beelden van de praalwagens en het kindercorso in Sassenheim:

'Misschien ben ik vanavond moe maar nu voel ik het niet'

Vrijwilligers van het bloemencorso kregen zaterdagmiddag lunch in verzorgingshuis Bernardus in Sassenheim. De redder van de surferwagen van de KNRM zat ook aan de warme soep. Hij doet wel vaker figuratieklussen, maar dit was voor hem toch wel speciaal. 'Duizenden enthousiaste mensen langs de kant dat geeft energie. Misschien ben ik vanavond moe maar nu voel ik het niet.'

Kleurrijke start in Noordwijk

De kleurrijke vlinderwagen bij de start van het corso liet er geen twijfel over bestaan: het bloemencorso is begonnen. Op één van de kleurrijke wagens bij de start van het corso op het Picképlein in Noordwijk lag Willem Buser, alias Rinus de redder. Het thema van zijn wagen is de reddingsbrigade en hij probeert op zijn wagen surfer Jaap te redden.
De optocht wordt sinds 1947 gehouden en is uitgegroeid tot een groot evenement waar jaarlijks ruim een miljoen mensen op afkomen, dus ook vanuit het buitenland. Even verderop stond een vrouw uit Zweden, die geen genoeg kan krijgen van alle mooie wagens. 'Ik ben er speciaal voor naar Nederland gekomen', vertelt ze. Het bloemencorso trekt ook Amerikaans bezoek. De familie Gardner uit Boston had hun moeder beloofd om ooit een keer te gaan. En ondanks de pittige wind op de boulevard van Noordwijk genieten ze zaterdag met volle teugen van het corso.
Bekijk hier de beelden van de start in Noordwijk:
Vrijdagavond werd een lichtjesavond gehouden om de opening van het bloemencorso in de Bollenstreek te vieren.
Bekijk hier de beelden:
Avondlichtjescorso in Noordwijkerhout
Wil je het Bloemencorso van de Bollenstreek vanuit je stoel bekijken? Dat kan. Zaterdagavond wordt de optocht rechtstreeks uitgezonden op TV West en de livestream op de website en app van Omroep West vanaf 19.45 uur.