Sportnieuws | ZZ Leiden hard onderuit tegen Antwerp Giants, grote zege Grasshoppers

ZZ Leiden-basketballer Marijn Ververs
© Orange Pictures
REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

Mannenbasketbal: ZZ Leiden beleeft offday tegen Antwerp Giants

Dat ZZ Leiden zaterdagavond een offday beleefde tegen Antwerp Giants is misschien zelfs een understatement. De bezoekers uit Vlaanderen scoorden bijna twee keer zoveel punten als de Leidenaren, nadat de uitwedstrijd eerder ook al verloren werd. De eindstand is 52-103.
ZZ Leiden - Antwerp Giants: 52-103

Vrouwenbasketbal: Grote zege Grasshoppers, ZZ Leiden hard onderuit

In de play-offs van de Women's Basketball League heeft Grasshoppers een enorme zege geboekt op QSTA United. De Katwijkse formatie scoorde in eigen huis 101 punten, tegenover de 42 van de bezoekende ploeg.
ZZ Leiden kreeg tachtig punten om de oren in het duel tegen topploeg Landslake Lions. De 55 punten die het zelf scoorde waren niet genoeg om een stunt te forceren.
Grasshoppers - QSTA United: 101-42
Landslake Lions - ZZ Leiden: 80-55

Eerste nederlaag in zes wedstrijden voor Velo

De handbalsters van Velo hebben zaterdagavond voor het eerst in zes wedstrijden een nederlaag geleden. In eigen huis was VOC Amsterdam met 25-29 te sterk.
Velo - VOC Amsterdam: 25-29

Hockeyers HDM geven riante voorsprong uit handen

De hockeymannen van HDM hebben een riante voorsprong tegen Rotterdam weggegeven. In Den Haag stonden amper vier minuten op de klok toen HDM al met 2-0 voor stond. Lang lukte het de thuisploeg niet om deze voorsprong vast te houden, waardoor slechts een van de laatste acht competitiewedstrijden werd gewonnen.
HDM - Rotterdam: 2-4
  • 1-0 Fontaine
  • 2-0 Versteeg
  • 2-1 Van der Heijden
  • 2-2 Van der Heijden
  • 2-3 Hoedemakers
  • 2-4 Hertzberger

Technisch manager en manager vrouwenvoetbal stoppen bij ADO

Annabel Toorenburg (technisch manager) en Karin Punt (manager vrouwenvoetbal) hebben besloten om aan het eind van het seizoen afscheid te nemen van ADO Den Haag Vrouwen. Ze waren respectievelijk negen en twaalf jaar in functie.
Beide zeggen dat het 'tijd is om het stokje over te dragen aan nieuwe (technisch) manager vrouwenvoetbal'. Het is nog onbekend wie de opvolgers zijn van de vrouwen.

Summerville Speler van het Jaar in Championship

Crysencio Summerville is uitgeroepen tot beste speler in de Championship, het tweede niveau van Engeland. De aanvaller, die in het seizoen 2019/2020 voor ADO speelde, draait bij Leeds United een topseizoen. Summerville scoorde dit seizoen al achttien keer en gaf daarnaast negen assists. 'Ik zit op een ander niveau dan eerst', zegt de kleine aanvaller. 'Het is een goed seizoen tot nu toe en we hebben een jonge groep. De manager speelt een grote rol en ik ben blij hoe hij spelers behandelt.'
De linksbuiten is met Leeds United verwikkeld in een spannende strijd om promotie. Momenteel bezetten 'The Whites' de derde plek op de ranglijst, op een punt achterstand van de nummer twee Ipswich Town en twee punten op koploper Leicester City. De beste twee ploegen promoveren naar de Premier League, het hoogste voetbalniveau van Engeland.

Valerie van Roon naar spelen

Valerie van Roon zien we komende zomer in actie tijdens de Olympische Zomerspelen in Parijs. De zwemster uit Den Hoorn veroverde zondag tijdens de Eindhoven Qualification Meet een starbewijs voor de 50 meter vrije slag.
Van Roon is na Marrit Steenbergen de tweede Nederlandse zwemster die op deze afstand in actie mag komen in Parijs.