Katwijk-trainer Correia volgend seizoen hoofdtrainer in eerste divisie

Anthony Correia
© Orange Pictures
KATWIJK - Katwijk-trainer Anthony Correia is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van Telstar. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen. Hij zal bij de club uit Velsen geassisteerd worden door Gertjan Tamerus en Rory Roubos. Zijn contract bij Katwijk liep deze zomer af.
De afgelopen seizoenen was Correia naast hoofdtrainer bij Katwijk ook assistent bij Telstar. Sowieso is hij geen onbekende bij de Noord-Hollanders. De voormalig verdediger speelde als profvoetballer 352 wedstrijden voor de eerstedivisieclub.
Algemeen directeur Leon Annokkée is lovend over de aanstelling: 'Anthony is een kind van de club. Jeugdspeler, eerste elftalspeler en straks assistent-trainer geweest. Daarnaast ook in het amateurvoetbal succesvol als hoofdtrainer.'

Vijftien seizoenen

Daarmee doelt Annokkée op de tijd van Correia bij Katwijk. Met die club werd hij twee keer algemeen amateurkampioen. Momenteel staat Katwijk vierde in de tweede divisie.
'Ik ben hier begonnen als jeugdspeler toen ik 14 jaar oud was', zegt Correia over zijn nieuwe dienstverband. 'Daarna vijftien seizoenen in het eerste elftal gespeeld. Na mijn actieve carrière als speler ook bij Telstar het trainersvak ingerold en dat dit nu resulteert in het hoofdtrainerschap van 'mijn Telstar' voelt als het mooi afmaken van dit verhaal.'

Top Oss

Ook Top Oss informeerde naar de diensten van Correia. Beide partijen kwamen er niet uit.