Ruim week geen treinen tussen Gouda en Den Haag

Een trein op weg naar station Den Haag Laan van NOI
© ANP
REGIO - Treinreizigers tussen Gouda en Den Haag moeten vanaf zaterdag rekening houden met een langere reistijd. Door werkzaamheden rijden er geen treinen. Ook tussen Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Centraal vallen treinen uit. Spoorbeheerder ProRail werkt dan onder andere aan de bovenleidingen. De werkzaamheden duren tot en met zondag 21 april. Al die tijd zijn reizigers aangewezen op alternatief vervoer.
Naast de bovenleiding wordt er ook gewerkt aan andere delen van het spoor. Zo worden de duikers vernieuwd. Dat zijn tunnels onder het spoor, waar water doorheen loopt. Die tunnels moeten tussen Zoetermeer en Waddinxveen worden vervangen.
Daarom rijden er volgende week geen treinen op het traject tussen Gouda en Den Haag. Er wordt op verschillende momenten aan het spoor gewerkt. Dat heeft de volgende gevolgen:
  • zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 april: geen treinen tussen Gouda en Den Haag Ypenburg
  • zaterdag 13 april: tussen 6.00 en 9.30 uur geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal
  • donderdag 18 april: tussen 0.55 en 5.00 uur geen treinen op het nachtnet Rotterdam Centraal en Den Haag Hollands Spoor
  • zaterdag 20 april: tussen 6.00 en 11.30 uur geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal
  • zondag 21 april: tussen 7.00 en 11.30 uur geen treinen tussen Gouda en Den Haag Centraal

Alternatief vervoer

Reizigers kunnen volgende week tussen Gouda en Den Haag met de bus. Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 april rijden er tot 9.15 uur stopbussen tussen Gouda en Den Haag Centraal. Na 9.15 uur rijden er bussen tussen Gouda en Ypenburg. Die stopbus sluit aan op de sprinter die tussen Ypenburg en Den Haag Centraal rijdt.
In de nacht van 17 op 18 april rijden er bussen tussen Den Haag Hollands Spoor, Delft en Rotterdam Centraal. Op 20 en 21 april rijden er tot 11.00 uur stopbussen tussen Gouda en Den Haag Centraal.