Ravage na explosie geldwisselkantoor, pinautomaat in stationshal opgeblazen

Van een pinautomaat is weinig meer over
© District8
DELFT - Bij een geldwisselkantoor in het treinstation van Delft is een explosie geweest. Daardoor is een ravage ontstaan in de stationshal. Zo'n beetje alle ramen zijn beschadigd en ook binnen in de vestiging van GWX Travelex is de schade enorm. Vermoedelijk is er sprake van een plofkraak.
Hulpdiensten werden woensdag even na 4.30 uur naar het geldwisselkantoor aan het Stationsplein in Delft gestuurd. Door de explosie gingen ramen aan diggelen en werd het brandalarm geactiveerd. De stationshal ligt bezaaid met brokstukken van de winkel. Op foto's is te zien dat een pinautomaat totaal verwoest is.
Tijdens de explosie was iemand in de stationshal aanwezig. Deze persoon is nagekeken door het ambulancepersoneel, meldt een politiewoordvoerder. Het is nog onduidelijk of het slachtoffer naar het ziekenhuis moest.
De schade is groot:
Flinke schade na explosie in geldwisselkantoor
Rondom het geldwisselkantoor in de stationshal is met politielinten een ruime afzetting gemaakt. Ondanks de ravage rijden er wel gewoon treinen van en naar station Delft, dat aan de rand van het centrum van de stad ligt.
Eén ingang van het stationsgebouw is nog afgegrendeld. Via een zijingang kunnen reizigers bij de treinen komen. 'Alles gaat hier gewoon door tijdens het onderzoek', zegt een verslaggever van Omroep West.
Ravage door explosie bij geldwisselkantoor
© Regio15