Politie zoekt twee daders na plofkraak bij geldwisselkantoor op station

Ravage door explosie bij geldwisselkantoor
© Regio15
DELFT - De politie is op zoek naar twee verdachten na een plofkraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond bij een geldwisselkantoor op station Delft. De explosie richtte een flinke ravage aan in de stationshal en de winkel.
De politie kreeg even na 4.30 uur meerdere meldingen van de plofkraak. Door de explosie sneuvelden ramen en werd een pinautomaat totaal verwoest. Er is niets buitgemaakt.
Na de ontploffing vluchtte het tweetal op een scooter in de richting van de spoortunnel. De politie is nog naar hen op zoek. De bestuurder droeg donkere kleding en handschoenen. De tweede verdachte droeg ook donkere handschoenen en een donker regenpak met reflecterende strepen en een grijze capuchon. Ze hadden allebei een donkere sporttas bij zich.
De schade is groot:
Flinke schade na explosie in geldwisselkantoor
Op het moment van de plofkraak was er iemand in de stationshal aanwezig. Het slachtoffer is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis, meldt een politiewoordvoerder.
Wat de knal precies heeft veroorzaakt is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.
Van een pinautomaat is weinig meer over
© District8
Alle vier de ruiten in de buitenwand van het wisselkantoor zijn vernield. De naastgelegen koffiezaak heeft geen zichtbare schade. De buitenwand is eerst opgeblazen, daarna is ook de geldautomaat opgeblazen.
Woensdagmiddag werd de schade nog geïnspecteerd. Wanneer het wisselkantoor weer opengaat, is niet bekend.