Agent vrijgesproken van misbruiken 8-jarig meisje

Foto ter illustratie
© ANP
MONSTER - Een politieman is door de rechtbank vrijgesproken van het misbruiken van het 8-jarige vriendinnetje van zijn dochter bij hem thuis in Monster. Eerder eiste het Openbaar Ministerie nog dertig maanden cel tegen de Westlander, maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is om de man te veroordelen.
Het vermeende misbruik zou in 2008 of 2009 hebben plaatsgevonden in het huis van de politieman, maar het slachtoffer durfde er, naar eigen zeggen, jarenlang niet over te praten. Pas in juni 2022 werd er aangifte gedaan bij de politie.
'De schaamte en angst om het tegen mijn ouders te vertellen, was te groot', legde het slachtoffer eerder uit in de rechtbank. De politieman uit Monster, inmiddels 59 jaar, ontkende bij de politie en tijdens de rechtszaak stellig en zegt zich het slachtoffer niet te herinneren van vroeger.

Logeren na feestje

Het meisje was op een zomeravond op een feestje bij het huis van haar vriendinnetje. Na het feestje bleef zij daar slapen. Het slachtoffer verklaarde dat er, terwijl zij lag te slapen, iemand achter haar matras kwam te zitten.
Zij voelde vingers over haar gezicht en haar mond in gaan. Kort daarna zag en voelde ze voor enkele secondes een geslachtsdeel haar mond in gaan. Het meisje zou daarna hebben geschreeuwd, wat ervoor zorgde dat de man wegging en zijn kleding weer aantrok. Daarna stelde de man dat het meisje gewoon had gedroomd.

Ex kan schreeuwen niet herinneren

Bij de politie verklaarden de voormalige vrouw van de man en hun dochter zich niet te kunnen herinneren dat het slachtoffer toen heeft geschreeuwd. 'Als er een kind had geschreeuwd, dan had ik dat gehoord', zegt de ex-vrouw van de verdachte daarover tegen de politie.
Toen de moeder het meisje de volgende dag kwam ophalen, vertelde de ex-vrouw van de verdachte dat het meisje 'slecht had geslapen' en 'slecht had gedroomd'.

De geur van zalm

Het slachtoffer zegt zich nog de geur van zalm te herinneren, die aan de handen van de man zat die haar misbruikte. Dat zou volgens het OM komen doordat de verdachte zalm had gemaakt voor het eten.
De advocaat van de politieman vond het tijdens de rechtszaak verbazingwekkend dat er tijdens de rechtszaak gesproken moet worden over zalm.

Gespierde buik

'Dat geeft wel aan dat het OM geen bewijs heeft. Zalm is de meest gegeten vis van Nederland, 30 procent van de Nederlanders eet dat.'
Ook verklaart het slachtoffer dat degene die haar misbruikte een 'blokjesbuik' of een 'gespierde buik' had. Gezinsleden en de verdachte zelf verklaren dat hij nooit een 'blokjesbuik' heeft gehad.

Geen bewijs

De rechtbank vindt de verklaring van het slachtoffer wel geloofwaardig, alleen is er geen bewijs wat haar verklaring ondersteunt. De rechtbank spreekt de Westlander daarom vrij.
De politieman werd op non-actief gesteld, nadat het slachtoffer aangifte tegen hem had gedaan. Naar verwachting mag de man, vanwege de vrijspraak, werkzaam blijven bij de politie.