Vier ongelukken op snelwegen, bijna anderhalf uur vertraging

© John van der Tol
REGIO - Flinke vertraging vrijdagmiddag op de A20, A12 en A13. Ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel waren twee ongelukken. Het eerste ongeluk was in de rijrichting van Gouda, het tweede ongeluk gebeurde op het wegvak richting Rotterdam. In beide richtingen op de A20 ontstonden lange files, die ruim een uur extra reistijd opleverden. Ook op de A12 was het erg druk door een ongeluk bij Nootdorp en op de A13 ging het bij afrit Rotterdam The Hague Airport mis.
Even na 15.30 uur was het raak op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel. In de richting van Gouda had je om 16.25 uur de meeste vertraging: bijna anderhalf uur. Richting Rotterdam stond je bijna een uur in de file. Op beide rijbanen was een rijstrook dicht, maar die werd om 16.30 uur vrijgegeven. Het was daardoor ook druk op de N219 tussen Zevenhuizen en de aansluiting met A20.
Op de A12 bij Nootdorp was de verkeerssituatie niet veel beter. Daar gebeurde eveneens een ongeluk werden twee rijstroken afgesloten. Hier stond je ruim een uur in de file. Al vanaf Zevenhuizen moest je achteraan aansluiten.

Ongeluk op A13

Ook op de A13 was het extra druk door een ongeluk. Het ging mis bij afrit Rotterdam The Hague Airport. Daardoor kwam je vanaf knooppunt Prins Clausplein bij Den Haag in de file. Hier had je om 16.30 uur ruim een half uur oponthoud.