Betaald parkeren uitgesteld tot najaar

Parkeerautomaat in Den Haag
© ANP
DEN HAAG - De invoering van betaald parkeren bij het Zuiderpark, in de Architectenbuurt en in Moerwijk Zuid en West in Den Haag is uitgesteld. Er is meer tijd nodig om inwoners, ondernemers en andere bezoekers goed te informeren. Daarom gaat het betaald parkeren niet op 1 juli in, maar pas op 1 oktober.
In de komende jaren wordt vrijwel overal in de stad betaald parkeren ingevoerd. Alleen lukt het de gemeente niet om zich aan de planning te houden. Per 1 mei zou er betaald moeten worden voor een parkeerplek op Kijkduin, maar dat is met een paar maanden uitgesteld. Dat geldt nu dus ook voor delen van Moerwijk, de Architectenbuurt en het Zuiderpark.
Een van de redenen om betaald parkeren uit te stellen, is het onderzoek naar automobilisten die hun auto op eigen terrein kwijt kunnen. Dat onderzoek is nog niet afgerond.

Meer tijd nodig

Daarnaast wil Den Haag meer tijd vrijmaken voor het goed informeren van autobezitters. 'Er is meer tijd nodig om het communicatietraject uit te voeren', schrijft verantwoordelijk wethouder Arjen Kapteijns (Mobiliteit, GroenLinks) aan de gemeenteraad.
Ondertussen wordt er doorgewerkt aan het invoeren van betaald parkeren in het gebied, door het plaatsen van palen en het informeren van bewoners en bedrijven met brieven. Wie parkeergelegenheid op eigen terrein heeft, krijgt nog uitleg over wat dit betekent voor een parkeervergunning.