Hoe door NFI-medewerker geschreven script leidt tot Musical Award

Alle winnaars van de Musical Awards
© ANP
DEN HAAG - Elisabeth van Nimwegen, persvoorlichter bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag, heeft woensdagavond met drie anderen een Musical Award gewonnen voor beste script en dialogen. Nimwegen schreef dat script voor de musical Melk, die in totaal vijf keer in de prijzen viel.
Melk, met als ondertitel 'Een motherfokking musical', vertelt over het moederschap. 'Over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap, waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond', staat op de website van de musical. 'We vertellen verhalen voorbij de roze wolk en omarmen de twijfels en tegenstellingen van het ouderschap.'
NFI-voorlichter Van Nimwegen was samen met Ianthe Mosselman, Marijn Bellaard en Sjaan Flikweert verantwoordelijk voor het script. Het viertal was ook genomineerd voor beste liedteksten, maar die nominatie werd niet verzilverd. Melk kreeg in totaal vijf Musical Awards en was daarmee naast Jesus Christ Superstar de grote winnaar.

Ook award voor Brigitte Heitzer

NFI-voorlichter Van Nimwegen viel deze avond nog een tweede keer in de prijzen. Namelijk in de categorie Beste liedteksten en muziek. De prijs werd in ontvangst genomen door de componist, maar door haar werk aan de liedjes was ook deze prijs voor Van Nimwegen.
Ook de Haagse Brigitte Heitzer viel in de prijzen. Zij won een Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Heitzer kreeg de prijs voor haar rol in Mama Mia!. Deze musical, met bewerkingen van de liedjes van de Zweedse groep Abba, had elf nominaties en wist naast de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol ook die voor beste ensemble te verzilveren.
Brigitte Heitzer bij de Musical Awards in Leusden
© ANP
Heitzer was emotioneel toen ze haar prijs in ontvangst nam. 'Ik krijg een beetje tranen', zei ze. 'Wat een mooie prijs en het was ook zo'n mooi jaar. We hebben zoveel mooi publiek in de zaal gehad. Hele generaties: kleine meisjes en jongens met hun opa's en oma's. Iedereen houdt ineens weer van Abba, hoe leuk is dat.'
Het is niet de eerste Musical Award die Heitzer ontvangt voor beste vrouwelijke hoofdrol. In 2019 won ze die prijs voor haar rol in Evita. De Musical Awards werden woensdagavond uitgereikt in het AFAS Theater Leusden. Grote winnaars waren Jesus Christ Superstar en Melk. Zij verzilverden elk vijf awards, waaronder die voor beste grote musical en beste kleine musical.