Dirk Kuijt na promotie ook kampioen met Beerschot

Dirk Kuijt is kampioen geworden met Beerschot
© Soccrates Images
KATWIJK - Een week nadat promotie veilig werd gesteld zijn Dirk Kuijt en Beerschot zonder te spelen kampioen geworden van de Challenger Pro League, het tweede niveau van België. De enige overgebleven concurrent, Dender, verloor zaterdagavond met 1-4 van Zulte Waregem.
Dat betekent dat het gat van vijf punten naar Beerschot niet meer te overbruggen is door de nummer twee. Kuijt zou zondagmiddag eigenlijk de kampioenswedstrijd spelen tegen SK Beveren, maar zal de wedstrijd in Antwerpen dus al aanvangen als kampioen.
Volgend seizoen zal Beerschot uitkomen op het hoogste niveau van België, de Jupiler Pro League. Of Kuijt dan nog steeds trainer is van Beerschot, is nog niet duidelijk. De Katwijker stapte tijdens de winterstop in bij Beerschot en tekende een contract tot het einde van het lopende seizoen.

Nauwelijks succes bij ADO

Vorig seizoen was Kuijt vijf maanden trainer van ADO Den Haag, waar hij vanwege tegenvallende resultaten werd ontslagen. Bij Beerschot heeft de oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool nu zijn eerste succes als trainer behaald.