Drie mannen met enorme betonschaar stelen motor uit parkeergarage

De drie verdachten
© Politie
DEN HAAG - Met behulp van een enorme betonschaar is het drie mannen gelukt om de sloten van een motor door te knippen en de Yamaha daarna mee te nemen uit de parkeergarage waar hij stond geparkeerd. Hoewel ze goed hun best doen om onherkenbaar te blijven, zijn hun gezichten op sommige momenten toch te zien.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 9 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
De motor staat in de nacht van 20 op 21 februari in de garage onder een appartementencomplex aan de Scheveningseweg in Den Haag. Even na 5.00 uur legt een camera vast hoe het rolluik bij de ingang een stukje omhoog wordt geschoven.
Er kruipt een man onderdoor, even later gevolgd door nog twee. Ze verdwijnen met z’n drieën in de garage en komen even later terug met de blauwe motor. Eén van hen heeft een grote oranje betonschaar over zijn schouder hangen, waarmee meerdere sloten zijn doorgeknipt.
Motor gestolen uit afgesloten parkeergarage - Team West
Bij de roldeur maakt een van hen nog foto's van de motor en daarna vertrekken ze. Ze openen de deur van binnenuit en rijden de Yamaha R3 naar buiten. De motor met het kenteken 32-MN-KZ is nog niet terecht. Wie weet waar die nu staat of wie erop rijdt, wordt gevraagd zich te melden.
De verdachten zijn deels in hun gezicht te zien:

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem