Tiener enige verdachte van zware mishandeling conducteur, ov staat drie minuten stil

© ANP
DEN HAAG - De politie heeft geen nieuwe verdachten op het oog voor de mishandeling van een conducteur, vorige week zaterdagavond. Dat meldt de NOS. De jongen van 15 die kort na het incident werd aangehouden, is de enige verdachte. Eerder meldde de vakbond voor spoorwegpersoneel VVMC op basis van de NS dat de vrouw was mishandeld door een groep jongeren.
Vrijwel al het openbaar vervoer ligt zaterdagavond om 22.30 uur drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van de hoofdconducteur en machinist vorig weekend.
De conducteur werd mishandeld in een trein van Den Haag HS naar Delft. De conducteur werd onder andere van de trap geduwd. Ze liep een botbreuk op en zit in het gips, zei een woordvoerster van vakbond VVMC.

Politie zoekt niet naar meer verdachten

Volgens een persbericht van de VVMC van begin deze week werd de vrouw door een groep van 'zes tot acht jongens' mishandeld. De VVMC baseerde zich voor het bericht over het incident naar eigen zeggen op een melding van de NS.
Kort na de mishandeling werd een jongen van 15 aangehouden. Hij kwam een dag later vrij, maar blijft nog wel verdachte. 'Op basis van wat nu bekend is, zijn we vooralsnog niet op zoek naar andere verdachten', zegt de politie op basis van gesprekken met getuigen en het bekijken van camerabeelden.

Hectiek van moment

De NS denkt dat de hectiek van het moment mogelijk een rol speelde bij de onduidelijkheid over het aantal daders. De politie zegt dat het onderzoek nog loopt en is op zoek naar meer mensen die mogelijk iets weten over het incident.