Alleen nog pinnen op grootste treinstations na plofkraak

Ravage door explosie bij een geldwisselkantoor in Den Haag
© Regio15
DEN HAAG - Alleen op de vier stations Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal zijn nog werkende pinautomaten te vinden, meldt de NS. De spoorwegmaatschappij heeft uit voorzorg de overige 24 van de in totaal 42 geldautomaten tijdelijk gesloten vanwege de recente plofkraak op station Delft.
Vervoerder NS en GWK Travelex, de eigenaar van de pinautomaten, willen met de maatregel voorkomen dat stations vaker getroffen worden door plofkraken, meldt de spoorwegmaatschappij. Later wordt besloten of, en hoe, de pinautomaten weer open kunnen.
Vorige week werd een pinautomaat in een geldwisselkantoor op station Delft opgeblazen. Zo'n beetje alle ramen van het filiaal sneuvelden en ook binnen in de vestiging was de schade enorm. Tijdens de explosie was iemand in de stationshal aanwezig. Deze persoon is nagekeken door het ambulancepersoneel, meldt een politiewoordvoerder.
Van de pinautomaat was weinig meer over
© District8
In 2021 werden al eens eerder tijdelijk 28 geldautomaten gesloten na een plofkraak op station Apeldoorn. Die automaten zijn afgelopen jaar verplaatst, heropend met extra veiligheidsmaatregelen of definitief gesloten, zegt de NS.