Tranen van opluchting bij vrienden na zoektocht naar vermiste jongen

De brandweer heeft meer dan twee uur naar de jongen gezocht
© ANP
NOOTDORP - De jongen naar wie de politie en brandweer zaterdagochtend op zoek waren is in goede gezondheid in Rotterdam gevonden. Nadat vrienden na een avondje stappen geen contact met hem kregen sloegen ze groot alarm.
De vriendengroep was vrijdagavond met Koningsnacht gaan stappen in Den Haag. De jongen is in de nacht terug naar huis gefietst. De overige vrienden kregen daarna geen contact meer met de jongen, vertelt een woordvoerder van de brandweer.
Daarop besloten ze via Snapchat te kijken waar hij voor het laatst was gezien. Dit bleek langs het water aan het Spoorpad in Nootdorp te zijn. De vrienden gingen hier op zoek naar de jongen. Toen ze zijn jas en telefoon vonden werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Nacht doorgebracht in Rotterdam

De brandweer is direct in het water gaan zoeken. De politie zocht niet veel later met de brandweer mee. Hiermee maakten ze onder meer gebruik van een politiehond en de helikopter.
Rond 9.30 uur kwam het verlossende woord. De jongen bleek de nacht doorgebracht te hebben in Rotterdam. De vrienden die bij de zoektocht aanwezig waren, barstten van opluchting in tranen uit toen ze het goede nieuws hoorden.