Avondje uit eindigt in ziekenhuis: twee vrienden breken neus bij mishandeling

Het Vrouwjuttenland in Delft
© Omroep West
DELFT - Twee vrienden van 26 en 27 jaar zijn afgelopen zomer zwaar mishandeld in Delft. Ze zijn na een vraag om een vuurtje hard in hun gezicht geslagen en braken allebei hun neus. Hoewel er eerder al twee mannen zijn aangehouden, is de politie nog bezig met het onderzoek.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 2 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
De vrienden zijn in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 juli bij een café aan het Vrouwjuttenland in Delft geweest. Rond 1.00 uur besluiten ze naar huis te gaan. Omdat één van hen geen fiets heeft, mag hij achterop de fiets van zijn vriend.
Terwijl die zijn fiets haalt, vraagt de ander een vuurtje aan wat mensen op het terras. Nadat hij die heeft gekregen, wordt hij zelf aangesproken door twee mannen die hem om een vuurtje vragen. De man geeft aan dat hij die niet heeft, omdat hij er zelf ook net om moest vragen.

Harde klappen in gezicht

Kennelijk is dat niet het antwoord dat de twee willen krijgen en ze beginnen vervelende opmerkingen te maken. De vriend heeft inmiddels zijn fiets gepakt. Hij hoort wat er gaande is en vraagt waarom de mannen zo doen. Op dat moment krijgen de twee harde klappen in hun gezicht en de twee belagers gaan er vandoor.
Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken neus en verwondingen in hun gezicht. Ze zijn allebei geopereerd. Dat is pas onlangs gebeurd, wat maakt dat ze al lange tijd bezig zijn met wat hen is overkomen. Het heeft zowel fysiek als mentaal grote gevolgen gehad.
Twee vrienden zwaar mishandeld na vraag om vuurtje - Team West
In augustus zijn er twee verdachten uit Delft aangehouden in deze zaak. Die zijn allebei verhoord en daarna weer vrijgelaten. Het onderzoek naar de mishandeling loopt nog altijd en daarom heeft de politie nu nog wat vragen.
Hoewel het in de nacht van de mishandeling rustig was op straat, zijn er mogelijk toch mensen die er iets van hebben gezien of gehoord. Dat kan ook later zijn geweest, bijvoorbeeld toen iemand er over sprak met anderen. Ook eventuele beelden van de mishandeling of de verdachten zijn nog welkom.

Weet u meer?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem