Overvaller met mes doet greep in kassa van Albert Heijn

De verdachte
© Politie
DEN HAAG - Het jaar 2024 is nog maar net begonnen als een Albert Heijn in Den Haag wordt overvallen. Het personeel van de servicebalie moet onder bedreiging van een mes geld afgeven. De volledig in het zwart geklede overvaller is in de winkel gefilmd, maar ook op zijn vlucht.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op 1 januari even na 15.00 uur staan er twee medewerksters achter de balie van de winkel aan de Hildo Kroplaan in Houtwijk. Er komt een man op hen af, die zijn gezicht grotendeels heeft bedekt. Hij zegt dat hij een wapen heeft en een van de vrouwen voelt een voorwerp in haar zij.
De man blijkt een mes bij zich te hebben en eist geld uit de kassa. Die wordt voor hem opengemaakt en hij doet er een greep in. Met een geldbedrag vlucht hij de supermarkt weer uit.
Razendsnelle overval op supermarkt - Team West
De overvaller gaat er vandoor via de parkeerplaats van winkelcentrum Houtwijk. Vervolgens rent hij de Toon Dupuisstraat naar het Doctor H.E. van Geldererf. Daar gaat hij via de onderdoorgang van een flat richting de Jan Romeinstraat. Vanaf dat punt ontbreekt ieder spoor.
Op de beelden is te zien dat de man helemaal in het zwart gekleed is. Wat opvalt, is dat hij een vrij fors postuur heeft en 1,85 tot 1,90 meter lang is. Hij draagt witte sneakers en spreekt met een niet-Nederlands accent.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem