Twee mannen in been geraakt bij schietpartij midden op straat

Twee verdachten rennen richting de slachtoffers
© Politie
DEN HAAG - Bij een schietpartij midden op straat zijn twee mannen gewond geraakt aan hun been. De slachtoffers liepen 's nachts door Den Haag toen er ineens twee mannen op hen afkwamen en begonnen te schieten. De verdachten zijn te zien op camerabeelden en de politie krijgt graag meer informatie over hen.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
Een groep van zes mannen, waar de slachtoffers bij horen, loopt in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober door de stad. Via de Boekhorststraat en de Boekhorstbrug komen ze in de Koningstraat. Daar slaan ze linksaf de Tullinghstraat in.
Op camerabeelden is te zien dat op dat moment een andere groep vanuit de Wellinghtonstraat via de Westenbergstraat richting diezelfde Tullinghstraat loopt. Plotseling rennen twee mannen uit die groep achter de groep van zes aan. Ze verdwijnen dan uit het zicht van de camera.
Twee gewonden bij schietpartij op straat - Team West
Eén van de mannen heeft een vuurwapen bij zich en begint op de groep te schieten. Iedereen probeert zo snel mogelijk weg te komen, maar twee van de zes worden in een been geraakt. De slachtoffers zijn behandeld in het ziekenhuis en herstellen nog van hun verwondingen.
Na het schieten zijn de twee mannen de Tullinghstraat weer uit gekomen en via de Westenbergstraat in de richting van de Wellinghtonstraat gevlucht. Eén van hen rende weg, de ander zat op een fiets. Mogelijk heeft hij die afgepakt van iemand uit de slachtoffergroep, want die was kort daarvoor op de camerabeelden te zien met een fiets. Hier krijgt de politie graag meer informatie over.
In het onderzoek heeft de recherche al met verschillende getuigen gesproken, maar meer informatie blijft welkom. Het onderzoeksteam denkt dat de twee groepen die nacht al een tijdje door de buurt hebben gelopen. Mogelijk is dat opgevallen en kan iemand vertellen wat er tussen hen is gebeurd dat heeft geleid tot het schieten.
De groep van de slachtoffers komt uit Rotterdam, de groep van waaruit is geschoten uit Den Haag. Ook wie iets heeft gehoord of meer weet over een conflict tussen groepen uit deze steden, wordt gevraagd zich te melden.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem