Verdachte explosie bij advocatenkantoor nu herkenbaar in beeld

De verdachte
© Politie
DEN HAAG - Het is nog niet duidelijk wie de waarschijnlijk minderjarige verdachte van een explosie bij een advocatenkantoor is. Op 9 april zijn geblurde beelden van hem getoond, waarmee de officier van justitie hem nog twee weken gaf om zelf naar de politie te stappen. Omdat dat niet is gebeurd, is hij nu herkenbaar in beeld.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 23 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober even na 3.30 uur gaat het explosief af bij het advocatenkantoor aan het Buitenom in Den Haag. De buurt schrikt wakker van de harde knal en de deur en gevel van het pand raken flink beschadigd.
Op camerabeelden is te zien dat een jonge man vanuit de richting van de Vaillantbrug aankomt bij het pand en er eerst wat rondloopt. Hij heeft het explosief onder zijn arm en maakt dat aan gevel vast. Hij loopt vervolgens weer wat rond en steekt het dan aan. Wat volgt is de ontploffing.
Ontploffing bij advocatenkantoor lijkt gerichte actie - Team West
Behalve dat de politie wil weten wie de verdachte is, is ook informatie over het motief voor de explosie welkom. Het lijkt een gerichte actie. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

Weet u wie de verdachte is?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 088-9645044
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem